Werk /

Schitterende webshop & branding voor Espeka Diamonds

Espeka Diamonds DMCC

Vraag

Een afzonderlijke juwelenlijn en losse diamanten online verkopen

Espeka, een wereldwijd gerenommeerde diamanthandelaar met kantoren in Antwerpen, Dubai, New York en Moskou, heeft sinds kort een afzonderlijke juwelenlijn die je ook online kunt kopen. Als extra service naar hun zakelijke klanten, kun je in de Shopify webshop ook losse diamanten kopen.

Antwoord

Onze focus lag op het in de markt zetten van de nieuwe juwelen.

De juwelen van Espeka en de setting waarin we ze zouden tonen, moesten eruit springen op beurzen.

Zowel de verpakking als de webshop dienden volledig in functie van de juwelen ontworpen te worden.

De kernwoorden klasse, stijl en elegantie brachten ons bij natuurlijke materialen zoals hout, leder en keramiek, die we integreerden in het set design voor de fotografie en het display materiaal. In samenspraak met de klant selecteerden we ieder object weloverwogen en ontstond er een moderne en stijlvolle beeldtaal.

Creatie in samenwerking met Houtbaar, Leder Reyné en Keramiekatelier Manu Van Steenbergen.

Om een goed beeld te geven van de juwelen zorgden we voor productshots en foto’s met modellen die je doen wegdromen. Uiteraard kan je terecht in één van de winkels, maar die stap neem je niet zomaar. Hoewel de Shopify webshop vooral gericht is op wholesale en retailers, is het de perfecte manier voor particulieren om kennis te maken met de bijzonder fijne juwelenlijn.

Resultaat

Display materiaal

Voor de presentatie van de juwelen ontwikkelden we een reeks vrijstaande objecten die Espeka in een compositie naar keuze kan schikken.

De combinatie van geometrische houten objecten en kwaliteitsvolle keramiek in meer organische vormen creëert een evenwichtig en elegant totaalplaatje.

Beide natuurlijke materialen refereren aan de diamant: hout dat verbrand wordt, wordt koolstof en uit koolstof ontstaat een diamant. Daarnaast is keramiek gebakken klei die door het bakproces zeer hard wordt, een verwijzing naar de hardheid van een diamant. Op de houten vormen brachten we kleurschakeringen in skintone aan zodat er één geheel ontstaat met de vormgeving van de website en de verpakkingen.

Verpakking voor de juwelen

Klanten ontvangen de exclusieve juwelen van Espeka in een mooi vormgegeven doosje dat zowel ringen, armbanden als oorstekertjes kan bevatten. Om de beleving totaal te maken, ontwikkelden we voor de armbanden een lederen zakje in skintone dat samen met het certificaat in het doosje zit. Voor de ultieme luxe uitstraling werkten we met metallic kwaliteitspapier gecombineerd met zilverfolie.

Certificaten voor de diamanten

Om de authenticiteit en waarde van het juweel te onderstrepen, komt elk juweel met een certificaat uitgereikt door Espeka.

Een mooi vormgegeven bewijs in lijn met de huisstijl.

Voor de officiële diamantcertificaten ontwierpen we een pochette enveloppe. Deze pochette is net zoals het certificaat gedrukt op papier uit dezelfde familie als de verpakkingen en volgt het kleurenpalet van de losse diamanten. Ook hier werd gekozen voor een veredeling met zilverfolie.

Webshop

Het exclusieve karakter van Espeka werd doorgetrokken naar de webshop. Op de homepagina kun je kiezen tussen ‘juwelen’ of ‘losse diamanten’.

Via professionele fotografie brengen we de details van de juwelen haarscherp in beeld, terwijl beelden met een model tonen hoe de juwelen jouw look afmaken.

Bij de losse diamanten, ligt de nadruk eerder op de technische specificaties en het certificaat. Via filteropties vind je snel de diamant(en) waar je naar op zoek bent.

Wholesale en retailers kunnen na login prijzen van losse diamanten raadplegen en online hun aankoop vervolledigen. Via de bestelhistoriek weten ze perfect wat ze hebben aangekocht.

Art direction photoshoot

Wisefools stond in voor de art direction van de fotografie en definieerde een visuele beeldtaal die aansluit bij de branding van Espeka.