Werk /

Responsieve webtool die aanspreekt. En weerwoord biedt.

Immigration Belgium

vraag

Immigration Belgium levert persoonlijke service en ondersteuning aan in het kader van een beroepsmatige migratie naar België. Bedrijven, internationale werknemers en expats maken gebruik van de kennis en expertise van dit team om de professionele 'transfer' zo vlot mogelijk te laten verlopen. Er komen immers heel wat vragen en specifieke procedures bij kijken.

Om 'vraag' - de vele vraagtekens en onduidelijkheden bij werknemer en werkgever - te matchen met het 'aanbod' - de kennis en het inzicht van Immigration Belgium - werd Wisefools gevraagd om een online platform te ontwikkelen. Deze tool dient om expats in contact te brengen met Immigration Belgium en hen al een eerste antwoord of advies te geven op basis van hun specifieke situatie.

antwoord

Een chatbot kwam al snel naar voor als meest geschikte oplossing. Zo kan op een eenvoudige, maar gebruiksvriendelijke manier een aantal vragen gepresenteerd worden met diverse antwoordmogelijkheden. Op basis van de antwoorden worden de verdere vragen geselecteerd en wordt uiteindelijk een advies op maat geformuleerd. Telkens met een heldere call to action.

Wisefools vertrok van de vraag van een interactieve leadgeneration tool en werkte in een aantal werksessies met de klant, het diagram en de flow van de vragen uit. Dit gaf ons de basis voor de keuze voor een chatbot én de invulling ervan. De content werd in functie van de flow en de werking grondig uitgewerkt. Design en development vertaalden dit alles in een degelijke en intuïtieve webtool.
Ze kreeg zelf een naam en gezicht.

Immi, the online immigration specialist at your service!

resultaat

Complexe materie toegankelijk gemaakt.

Er is een duidelijke vraag naar inzicht en begeleiding als het gaat over buitenlandse werknemers die zich in België vestigen en hun weg dienen te vinden in alle regels, procedures en formaliteiten. Die personen spreken we met deze chatbot aan en brengen we met de juiste info tot bij Immigration Belgium. De vraag naar waardevolle leads is beantwoord met een praktische en relevante webtool met sterke informatieve meerwaarde voor de gebruiker.