Werk /

Een uitgepuurd brandingverhaal

Alexandre Lowie

Vraag

Pièces uniques en handgemaakt meubilair

Alexandre Lowie wil met zijn meubels grenzen verleggen. De grenzen van wat ordinair en functioneel is. Hij maakt ‘gedurfde’ meubels die emoties losweken, mensen beroeren en ontroeren. Wauw. Trek dat maar eens door middels grafische insteek.

Gewoon ‘mooi’ als oordeel van wat Alexandre maakt, is voor hem niet goed genoeg. Precies dat zorgde ervoor dat wij graag met hem wilden samenwerken.

Het doelpubliek van Alexandre kiest bewust voor hem als maker van hun Pièce Unique of ze vallen als een blok voor zijn Série Limitée of reeksen in gelimiteerde oplages. Diezelfde gedurfdheid moest zijn branding ook uitstralen.

Antwoord

Allereerst namen we het logo onder handen. Velen zullen het niet gemerkt hebben, maar dankzij enkele subtiele verbeteringen is het logo nu multi-inzetbaar. Bijvoorbeeld als brandmerk om zijn creaties van een unieke handtekening te voorzien.

Alexandre neemt regelmatig deel aan verschillende beurzen

Om geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren, zorgden wij voor een postkaartje per meubelstuk alsook een technische fiche met afmetingen en de beschikbare materialen voor zijn Série Limitée.

De website licht momenteel zijn Oeuvre toe en geeft inzicht in het unieke verhaal per meubelstuk. Op een aparte pagina verzamelden we alle toekomstige events en beurzen.

Resultaat

Alexandre zijn Oeuvre straalt een bepaalde esthetiek uit, die hij wilde doortrekken op alle vlakken. Door fotograaf Alexander Popelier, copywriter Jill Mathieu en Lavagraphics samen te brengen, kunnen we besluiten dat de verpakking en inhoud op een coherente lijn staan.

Via een open atelier wordt het merk Atelier Alexandre Lowie bij bezoekers extra in de verf gezet. Wie (nog) geen afspraak heeft met Alexandre kan zich alvast laten inspireren door zijn account op Instagram, waar u ook een indruk krijgt van het maakproces. Verder kunnen we u nog vertellen dat er een aantal offline projecten op til staan om Atelier Alexandre Lowie kenbaar te maken bij het grote publiek.

Ik wil dat mensen stilstaan als ze mijn ontwerpen zien, dat ze er naartoe worden gezogen en de tijd nemen om mijn meubels te begrijpen.

Zullen we het hebben over jouw huisstijl? Verkennend maar altijd geïnspireerd. Beloofd!

vraag maar raak