A good studio is a (mentally) healthy studio

Design director Liva Grinberga liet ons op KIKK kennis maken met 4 zaken waarmee we bij Wisefools een (mentaal) gezonde werkomgeving creëren.

© Liva Grinberga

1. Set ways of working.

Maak duidelijk hoe er gewerkt wordt, wie verantwoordelijk is voor welk onderdeel van een opdracht, welke tools er gebruikt moeten worden… Hierdoor vermijd je verwarring en kan er ten volle gefocust worden op the task at hand.

2. Motivate shared ownership.

  • Geef geen ongefundeerde, negatieve feedback. Breng je feedback positief, constructief en onderbouwd.
  • Laat je ego niet designen. Werk niet achter iemands rug verder omdat je denkt het beter te kunnen. Dat is nefast voor het zelfvertrouwen en creativiteit van je collega’s.
  • Werk samen. Je kan niet alles in je eentje, doe beroep op je collega’s! Doe brainstorms, en zet je creatief team samen om ideeën te bedenken. Geef ook credits aan iedereen waarmee je samenwerkt.

3. Connect experts.

Schakel experten in hun vakgebied in voor jouw project. Blijf zelf in de lead, en coördineer de partners waarmee je samenwerkt. Niemand kan alles.

4. Provide mentors.

Zorg (en draag zorg) voor mentoren in je team. Zij kunnen anderen begeleiden, en helpen groeien! Zijn er problemen, dan bieden ze een luisterend oor en sturen ze bij waar nodig.

Geprikkeld door onze aanpak? Wij zijn alvast benieuwd naar wat jij te vertellen hebt!

Laat van je horen!